Försök att ta stöd av forskarsamhället i klimatfrågan

Urban Zingmark 06 Oktober, 2019 00:29 Klimatet Permalink Trackbacks (0)

Alarmisterna i klimatfrågan har länge hävdat att 98 % av forskarna stöder IPCC:s syn på klimatfrågan. På sajten Klimatsans har man granskat påståendet. Detta sätt att mäta för att nå och marknadsföra sanningen i klimatfrågan är synnerligen tveksamt.

Detta har nu drivit fram en motreaktion från klimatförnekare, ett upprop med 500 forskare. Läs pdf här. Både alarmister och klimatförnekare gör ett stort misstag när de tror att sanningen står att finna på dessa sätt, med upprop. Även listan med de 500 innehåller personer som verkar stå långt ifrån klimatforskning. Misstaget och tankefelet är tron på att ett antal forskare som företräder en viss uppfattning ska leda till en sanning. Vilken sanning? Och vilket antal utgör den totala populationen av forskare?

I slutänden är det vanligt folk som drabbas av forskarnas och kommunikatörernas oförmåga att angripa klimatfrågan. Felaktiga beslut gällande energiinvesteringar görs hela tiden så länge som forskarsamhället och användarna av forskning inte lyckats bättre.


Creeper MediaCreeper