Världens mäktigaste klimatförnekare - Trump

Urban Zingmark 11 November, 2016 16:29 I vanlig media Permalink Trackbacks (0)

USA har fått en ny president såvida inte elektorerna revolterar den 19 december när det slutliga valet äger rum. Trump har gjort sig känd som klimatförnekare."Who believes in global warming?" utropade Trump retoriskt vid många tillfällen under kampanjen.

En effekt av detta är en sammankoppling mellan Trump och klimatförnekare i hela världen. Det är rimligt att en vulgäruppfattning kan bildas om att den som förnekar klimatförändring också gillar Trump och hans värderingar även i många andra frågor. Det är i så fall något nytt och oväntat. Allmänheten har ända sedan klimatfrågans breda genombrott för cirka tio år sedan hört om olika riktningar i debatten i klimatfrågan, med alarmister och förnekare som ytterligheter. Men det har inte alltid varit lätt att hålla isär vad det ena eller andra står för. Risken för sammanblandning har visat sig nog så ofta.

Nu har en ny tydlighet bildats i och med Trumps genombrott på världsarenan. Men det finns också många förnekare som betackar sig för att sammankopplas med Trump men det torde vara lika hopplöst som attta bort tuggummi som fastnat på sidenkavajen. Fenomenet har vissa likheter med den spridda uppfattningen om att Hitler var vegan. Det är inget som veganer tycker är trevligt att få i ansiktet men när motståndarna till vegetarianism och veganism inte har mer att komma med, då är man utlämnad för falska jämförelser. Kopplingar kan finnas mellan ont och ont, gott och gott, ont och gott. Var god avgör själv vad som är vad!

Förgrundsfigurerna i Klimatupplysning har redan fått problem och vet inte vilket ben de ska stå på, men det är å andra sidan ingen ovanlighet för personer som reservationslöst valt sida.


Creeper MediaCreeper