Besöksnäringen bättre än vindkraftspark i Boden!

Urban Zingmark 13 Juni, 2015 23:37 Insändare vindkraftverk, Medborgarinitiativ Permalink Trackbacks (0)

Med anledning av hotet att bygga vindkraftpark i Harads, Bodens kommun, vill SkyddaMiljön framföra sin uppfattning till kommunstyrelsen. Här ett e-brev till kommunstyrelsens ordförande Inge Andersson, Bodens kommun!

Hej Inge
Besöksnäringen har större och bättre framtid än vindkraft. Redan om några få år kommer vindkraften vara både tekniskt och ekonomiskt obsolet. Många experter som KVA anser att så redan är fallet. Ny teknik kommer att ersätta vindkraften med stor kraft. Vindkraftparker blir vindkraftkyrkogårdar där ägarna har gåtti konkurs och staten kommer att drabbas av hela kostnaden för avveckling och sanering.I väntan på detta riskerar Bodens kommun att ta död på en lovande del i besöksnäringen som visas med Tree Hotell- Trädhotellet.
Jag delar många av de uppfattningar som redan framförts och har ytterligare ett argument för ert möte i KS. Tree Hotel har stark betydelse även för skogen och skogens produkter.Trädhotell av liknande slag på flera håll i världen har skapat möjligheter att marknadsföraträvaror och hus av alla storlekar byggda i trä. Det internationellt kända bokförlaget Taschenhar gett ut ett flertal böcker med bildreportage om denna trend som växer sig allt starkare.Här ett par exempel: 
Jodidio, Philip, Small architecture now! = Kleine Bauten = Petite architecture, Taschen, Cologne, 2014
Jodidio, Philip, Tree houses: fairy-tale castles in the air, Taschen, Köln, 2012
Säg nej till mer vindkraftparker, låt Trädhotellet bli en framgång för hela Boden och Harads!

Urban


Creeper MediaCreeper