Sommaren är här - och vykorten...

Urban Zingmark 28 Juni, 2014 12:15 Drabbade, Granberget Permalink Trackbacks (0)

Totalitarismen tar nya uttryck och nya vägar. På denna sajt kan du ta del av hur vindkraftsexpansionen tvingas fram i hela landet. Ett kort som liknade ett vykort kom i brevlådan igår. Tydligen har många hushåll runt Granberget och tätorten Robertsfors fått samma vykort. Klicka för större.

 
Vid första anblicken syns ett knallgult kors mot klarblå himmel. Vid sidan en kartbild i färger med ortsnamnen som är kända för de som bor i byarna Jomark, Framnäs, Hågen, Nytorp, Klintsjön, Sikeå, Lägde och så Robertsfors. (kommunen som blivit illa beryktad av en minister som gjorde dåliga affärer för Sverige)

Under bilderna finns en text som kan uppfattas som ett militant upprop till nationen av robertsforsare: "Fortsatt samråd för Granberget vindpark". På baksidan av kortet finns en text som förklarar: "Granberget vindpark planeras nu omfatta maximalt 22 vindkraftverk och utredningsområdet har utökats såsom visas på vykortets framsida".

SkyddaMiljön har genom tidigare kontakter i samband med första samrådsmötet i Sikeå talat med familjer som avstod att gå till mötet. Trots att familjerna bor så att de riskerar att bli hårt drabbade av outhärdligt buller, förstörd miljö och sänkta fastighetsvärden. Det känns väldigt hånfullt att läsa slutraden i vykortet från Nordisk Vindkraft: "Trevlig sommar!"

SkyddaMiljön manar istället : Stoppa Granberget 3!


Creeper MediaCreeper