Makarna Offermann i Markbygden

Mischa 28 Februari, 2011 23:26 Drabbade, Film Permalink Trackbacks (0)

Deras sommarparadis förstörs av vindkraft - så lyder rubriken som SVT satte när man intervjuat makarna Offermann i Markbygdens Benkerträsk, där de har sin sommarstuga. Svevind AB planerar att placera 330 av de totalt 1101 vindkraftverk som vi skrev om här, när det skålades i champagne med självaste Maud Olofsson.

Se själv intervjun med makarna Offermann här.

 

Läs mer på SVT här, så länge artikeln finns kvar. 


Borås stad visar vägen

Bernd Stymer 16 Februari, 2011 21:46 Bra! Permalink Trackbacks (0)

Läs protokollsutdrag från Borås Stad nedan!

Anledning till att Borås stad kontaktat mig nu är att jag tidigare överklagat stadens beslut, samarbetat med lokala kommuninnevånare som också sysslade med turistnäring och även haft kontakt med lokala politiker som delat vår uppfattning om nackdelarna med etableringen av vindkraftverk.

Borås stads principer borde anammas av varje kommun i Sverige!

Några citat: 

Ur både miljö- och friluftssynpunkt finns önskemål om att koncentrera byggnation till vissa platser. Verk som riskerar att störa allmänna intressen bör placeras i grupp och inte spridas, så det blir en mängd enstaka verk över hela kommunens yta. 

För grupper av verk bör landskapsanalys ingå som underlag till beslut, dels för att t ex minska krock med fågelintressen och dels för att få in en estetisk aspekt i bedömningen av hur gruppen påverkar landskapsbilden.

Ur varje medborgares perspektiv kan det vara på sin plats att tänka på att en allt för stor exploatering av vindkraftverk kan leda till brist på kontakt med landskapet man bor i. Ingen medborgare bör ha verk i siktfältet från sin bostad i samtliga väderstreck.

Titta på hela protokollsutdraget här.

87% vill ha vindkraftverk?

Bernd Stymer 14 Februari, 2011 13:16 Vindkraftverk Permalink Trackbacks (0)

Efter att ha undersökt bakgrunden till vindindustrins hänvisning till SOM-institutets undersökning, med påståendet "det visas att 87% av svenska folket vill ha vindkraftverk" - vet jag nu att påståendet är felaktigt och används som lögn.

Jag bad SOM-institutet att bedöma min slutsats:

Hädanefter kommer jag i varje debatt, och det lär bli många, påstå att SOM-institutet absolut inte har undersökt svenska folkets inställning till vindkraftverk, utan endast undersökt vad folk tycker om vindens energi.

Min slutsats förnekas inte i något svar från SOM-institutet.

B. Stymer

 


Organisationsnummer

Mischa 09 Februari, 2011 13:36 Föreningsnytt Permalink Trackbacks (0)

Föreningen Skyddamiljön.nu har organisationsnummer
802457-8752


"Vindkraft kan kosta markägare miljoner"

Redaktionen 02 Februari, 2011 14:42 Vindkraftverk, I vanlig media Permalink Trackbacks (0)

Så skriver Metro Teknik den 26 januari i en mycket avslöjande artikel om kostnaderna för nedmontering av vindkraftverk - och nedmonteringar lär det bli!

Det här borde alla giriga rufflare läsa. LRF borde publicera detsamma - deras "löften", som vi skrivit om, löften om inkomster på 150.000/år förslår nog inte när vindkraftverken ska nedmonteras!

Läs hela artikeln här.


Vad är RSS?

Redaktionen 02 Februari, 2011 14:29 Annat Permalink Trackbacks (0)

Du kan prenumera på bloginlägg från Skyddamiljön.nu !

Längst ner till vänster på förstasidan finns "Prenumerera på bloginlägg".

Klicka på en länk där - Beroende på hur din dator är inställd, öppnas då en sk. RSS-feed, och i den får du automatiskt och kontinuerligt meddelande om det skrivits nya inlägg på sajten.

Hur vet du att något nytt har hänt på en sajt som du gillar, t.ex. denna sajt?

Normalt kanske du surfar till dina favoritsajter, men de börjar ju bli så många! Kanske glömmer du bort att besöka en sajt som sällan uppdateras (som t.ex. denna sajt - vi öser inte ut nyheter varje dag...) - så vad gör man? Jo - man använder RSS, som talar om för dig när något nytt skrivits på sajten!

RSS finns i olika versioner. Om en knapp med en version inte fungerar, använd den andra. RSS 1.0 ger endast text, RSS 2.0 ger text+bild.

(RSS står för RealSimpleSyndication - ett sätt att prenumerera på nyheter från en websajt)

Läs om RSS på Wikipedia här.

Vad är RSS?

Med RSS kan du hålla reda på vad som händer inom dina intresseområden utan att besöka hundratals webbplatser varje dag. Nyheterna kommer till din RSS-läsare när de publiceras. För att läsa mer klickar du vidare till källan och läser hela nyheten.

Så här prenumererar du på RSS-flöden.

Först och främst behöver du en RSS-läsare. RSS-läsare finns dels som nedladdningsbara program, dels som webbaserade lösningar som bara kräver en webbläsare. Med en webbaserad läsare kan du komma åt dina RSS-flöden från valfri uppkopplad dator. 

Nya versioner av Internet Explorer, Firefox, Safari och Opera har inbyggda funktioner för att upptäcka och prenumerera på RSS-flöden.

Exempel på webbaserade läsare:

Exempel på nedladdningsbara program:

Alla RSS-läsare fungerar lite olika, men funktionen går ut på att man anger länkar till de RSS-flöden man vill prenumerera på.


Creeper MediaCreeper