Miljödomstolen sa nej!

Redaktionen 12 Oktober, 2012 16:28 I vanlig media, Anmälningar och överklaganden, Bra!, Bergvik-Svartnäs Permalink Trackbacks (0)

Hurra! Vi vann!

Så här skriver Svartnäsbygdens blog Vildmarkens Blog:

Vilken fantastisk sensationell nyhet! Idag är det ute redan på dt.se och på de lokala nyheterna och på SR och SVT.

Bergvik Skog fick NEJ till hela sitt projekt på115 vindkraftverk. Även Länsstyyrelsens beslut om 83 vindkraftverk fick nobben. Mark- och Miljödomstolen ställde sig alltså helt på vår sida och avstyrde allt. Äntligen har förnuftet segrat!

Miljödomstolen har ju naturligtvis de rätta kunskaperna som våra politiker och länsstyrelsensfolk saknar. Svartnäs ansågs alltså vara olämpligt för vindkraft pga. en alltför stor miljöpåverkan i området, och även att det finns natur och kulturvärden som är mycket skyddsvärda. Den kumulativa effekten med Jädraås intill var en annan orsak.

Visst är det helt fantastiskt underbart! Det otroliga har hänt. Vi har fått rätt mot Bergvik. Vi har satt politiker och Länsstyrelse på plats. Bergvik har förstås rätt att överklaga, men kommer de att göra det? Inte troligt. Senast 1 november måste det ha skett i så fall.

Du kan själv läsa domen från Nacka Tingsrätt som pdf här.

Två av de som jobbat länge med överklagan, Per och Anna Skye, intervjuades i DT:

Än vågar de dock inte ta ut någon slutgiltig seger. –"Vi firade med en bit choklad, men det är den 1 november som gäller", säger Anna Skye.


Creeper MediaCreeper