Iskastproblem

Urban Zingmark 25 Oktober, 2015 20:03 Vindkraftverk, Olyckor, Drabbade, Film Permalink Trackbacks (0)

Video från Schweiz som visar riskerna för iskast. Problemet finns överallt och förnekas av myndigheterna.
Länk.


Politikerförakt i Junsele

Urban Zingmark 07 Oktober, 2015 15:34 Annat Permalink Trackbacks (0)

Byalaget i Röån, Junsele har samlat information om familjen Flodin som kombinerar investeringar i kontroversiella vindkraftverk och politiskt engagemang i Miljöpartiet. Läs här.

Blir kontroversiella vindkraftverk mindre kontroversiella med hjälp av Miljöpartiet?


Pamparna i (v) och (c) i Sorsele

Urban Zingmark 30 September, 2015 17:57 I vanlig media Permalink Trackbacks (0)

Läs DN.

Varför inte folkomröstning i Sorsele om vindkraften? De två i Sorsele är inte de första som väljer vad som är bäst för personlig vinning. Vad de inte räknar med är den reaktion som följer. Kommer kommuninvånarna att reagera? Kommer någon att ens lyfta ett finger?


Vindkraftverk in på husknuten

Urban Zingmark 27 September, 2015 13:02 Drabbade Permalink Trackbacks (0)

Läs UNT.

Det finns statistik på det mesta som gäller vindkraft men inte på det antal människor som drabbas av vindkraftverk i sin boendemiljö. Lokalpressen gör reportage i enstaka fall, men långtifrån heltäckande. Beslut om vindkraftverk medför personliga tragedier. "Det var som att få en spann kallt vatten över sig", säger Josephina Wesström Juhlin i reportaget från Valparbo, Tierps kommun.

Energimyndigheten har gett ut en Vindkraftstatistik 2014. Här finns inte plats för den enskilda människan. År 2014 fanns i Sverige enligt Energimyndighetens rapport 2640 vindkraftverk.

Ett krav som vi ställer på Energimyndigheten är att redovisa hur många hushåll och individer, vuxna och barn som bor i närheten av de 2640 vindkraftverken. Hur många inom 1 km? Hur många inom 2 km? Hur många inom 3 km? Hur många inom 4 km? Hur många inom 5 km?

Information kan vara ett första steg i kartläggningen av skadeverkningar för närboende till vindkraftverk. Familjen i Valparbo, Tierp är långtifrån den enda familjen som drabbas. Så snart som möjligt bör statistiken byggas ut med data på skadeverkningar för människor, djur och natur.


Vattenfall får befolkningen mot sig

Urban Zingmark 24 September, 2015 20:20 Samarbete, Annat Permalink Trackbacks (0)

Vi har tidigare rapporterat om att Vattenfall mörkar i Bruzaholm. Läs vår artikel Motståndet mot vindkraftsparken vid Bruzaholm blir allt starkare.

Nätverket "Skydda skogen vid Bruzaholm" har samlat in drygt 84.000 kronor och anlitar experter som utreder påverkan på naturen. Vi önskar alla Bruzaholmsborna lycka i sin engagerade kamp för naturen. Läs mer i Smålands-Tidningen.


Fria Vindars förslag om flyktingkrisen

Urban Zingmark 22 September, 2015 11:27 Samarbete, Annat Permalink Trackbacks (0)

Torbjörn Eriksson, språkrör för Fria Vindar, Holmön, Umeå kommun har lanserat ett förslag om flyktingkrisen och om hur hjälp ska finansieras. Förslaget som riktas till regeringen har framförts till Aftonbladet, Lena Mellin.

Subventionerna till vindkraft har i utgångsläget inga samband till flyktingkrisen. Torbjörn Eriksson har vågat tänka okonventionellt, vågat gå "utanför boxen" och kommit fram till en mycket intressant idé. En lysande idé som denna får inte automatiskt genomslag hos beslutsfattare. Först måste en opinion skapas för att politiker ska våga agera.

Om du gillar förslaget, för idén vidare i dina kretsar! Ring och maila till din riksdagsman!

Hej!

Jag är antivindkraftslobbyist men jag är INTE sd-are eller sponsrad av kk-industrin! Jag brukar ställa mina antagonister mot väggen och fråga: "Sverige står inför en utmaning vad gäller flyktingmottagandet, är ni beredda att offra vindkraftssubentionerna till förmån för att att stärka det behjärtansvärda mottagandet av dessa svårt drabbade flyktingar." INGEN svarar på den frågan. Sverige har en överproduktion av energi, det skulle ju inte ens märkas om vi gjorde en paus i den miljö- och naturförstörande vindkraftsexploateringen. Vindkraft är i praktiken värdelöst dessutom, eftersom det är en intermittent kraftkälla som momentant behöver nära nog 100%-ig uppbackning av annan produktion. Även om det dröjer ett tag till kommer till slut logik och sunt förnuft att segra. Lyssna på Lotta Gröning, en socialdemokrat som har hästarna helt klart... hemma!

mvh Torbjörn E
www.friavindar.se

 


Tyfonen i Japan

Urban Zingmark 10 September, 2015 21:49 Olyckor, Drabbade Permalink Trackbacks (0)

Olyckor som sker i vindkraftverk rapporteras och kommenteras ofta med stor ackuratess av vindkraftmotståndare, som här på denna sajt. Tyvärr är inte benägenheten lika stor hos kärnkraftförespråkare att rapportera om olyckor i kärnkraftverk.

Katastrofen som drabbade kärnkraftverket i Fukushima 2011 gick som en chockvåg genom världens media. Kärnkraftförespråkarna trädde snart fram för att ändå framhålla kärnkraftens överlägsenhet. Tyfonen i Japan och konsekvenserna för kärnkraftverket i Fukushima 2015 har nu gått ut i världens media när kärnkraftförespråkarna fått mer luft under vingarna. Läs här. Vad blir argumentet denna gång? Shit happens?

Här på denna sajt ska vi försöka kommentera eller i alla fall påminna om olyckor oberoende av produktionsform. Olyckor i energiindustrin drabbar människor, djur och natur.


Föredrag och debatt hos Fria Vindar

Urban Zingmark 07 September, 2015 10:12 Samarbete, Simonsbacka Permalink Trackbacks (0)

Fria Vindar har idag en ny artikel "Orealistiskt att ersätta baskraften kärnkraft med intermittent vindkraft - En orimlig miljöekvation.". Författare är Claes- Erik Simonsbacka, elkraftingenjör.


Medborgarpanelen 2015 och SOM 2015

Urban Zingmark 06 September, 2015 13:06 Elmarknaden, Samarbete Permalink Trackbacks (0)

Igår kom mail med frågor från Medborgarpanelen. Frågorna har kopierats för att kunna visas. Ladda ner: SOM-enkät-2015-09-05.docx

Du kan själv anmäla dig för att ingå i Medborgarpanelen på deras sajt. Genom att delta får du möjlighet att reflektera över denna undersökningsform i flera avseenden. Relevanta frågor att ställa är som följer. Det finns fler.

  • Finns en beställare?
  • Vilka frågeområden ingår i undersökningen?
  • Saknar du något? Bör något tas bort?
  • Vad anser du om val av frågor och frågeformuleringar?
  • Metodfrågor. Givna svarsalternativ/öppna frågor?
  • Hur har urval av svarspersoner gjorts?
  • Hur kompenseras bortfallet – ej svar – i slutredovisning?

Ett av flera möjliga skäl att delta i Medborgarpanelen eller i andra undersökningar är att uppöva sin egen förmåga attleverera relevant kritik. Om du deltar föreslås att du också begär att få del av resultaten, vilket inte på förhand har utlovats.

Många känner till den nationella SOM-undersökningen tack vare att frågor ingår om olika energislag. Där kan förändringar i attityder över tid studeras. Den nationella SOM-undersökningen 2015 har inletts.

Frågor på ett stort antal områden har redan formulerats, bl.a angående energi. Resultaten kommer att publiceras våren 2016.


Flyktingkatastrofen

Urban Zingmark 03 September, 2015 22:04 Annat Permalink Trackbacks (0)

16 miljoner på flykt…

Det går inte att ta in i vardagstankarna. Vad kan jag själv göra? Ska jag även denna gång misslyckas och säga till mig själv att jag inte kan göra något? Hur kan gränser överskridas för att komma närmare en handling att återupprätta människovärdet?

Just nu visas bilden världen över av 3-åringen som dog i havet. Att visa bilden av ett barns kropp som bara ligger som ett ting är att överskrida gränser. Att inte utföra en invand handling och göra något helt annat är också att överskrida gränser. Att bara högt för sig själv säga – flyktingkatastrofen – kan vara en omvälvande handling som ändrar inte bara resten av dagen, utan ditt återstående liv. 

Prova – gör inte det du tänkte göra – att uttala ordet Flyktingkatastrofen är att börja.


«Föregående   1 2 3 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 45 46 47  Nästa»

Creeper MediaCreeper